tiistai 23. heinäkuuta 2013

Fetainen kanapiiras

Tätä herkkua sain maistaa työtoverini luona vieraillessani tuossa kevättalvella. Kunnes nyt sitten vihdoin ajattelin kokeilla samaa kotona, sen jälkeen kun olin kysellyt toveriltani hieman reseptin sisältöä, mitä mahtoikaan tuo piiras sisäänsä kätkeä...

Taikinapohja on äidin peruja, olen itsekin todellut sen erittäin hyväksi, niin makeille kuin suolaisillekin piiraille, (kunhan vain jättää suolan pois kun makeasta piiraasta on kyse).



Perus piirakkapohja (24cm halk. vuokaan)

100g jääkaappikylmää voita (suolatonta tai norm.suolaista)
200g vehnäjauhoja
½-1tl suolaa
1 muna
2rkl kylmää vettä.

Sekoita kulhossa jauhot ja suola, lisää sitten voi ja nypi se mahdollisimman nopeasti jauhojen joukkoon, seoksen tulisi olla mahdollisimman murumainen. Lisää lopuksi kananmuna ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikina. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin 30minuutiksi.

Kun otat taikinan käyttöön, kauli taikina tasaisesti ohueksi levyksi, se saa olla jonkin verran suurempi kuin käyttämäsi vuoka. Nosta levy vuokaan ja tasoita reunat.

Kanatäyte

300-400g marinoituja/marinoimattomia broilersuikaleita
1 paprika
1 sipuli
fetajuustoa
ananasta

Creme Bonjour Cuisine (itse pähkäilin sipulisen ja yrttisen cremen välillä mutta päädyin ensimmäiseen)
2 munaa
tilkka maitoa
mozzarella -ja emmental raastetta

Kuullota kuutioitu sipuli pannulla ja lisää joukkoon kanasuikaleet, paista kypsäksi. Pilko sillävälin paprika ja ananas. Kokoa kaikki täytteet vuokaan ja sekoita vielä keskenään creme, munat ja tilkka maitoa, kaada se täytteen päälle ja viimeistele juustoraasteella. Paista 200° noin 30minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut ja täyte hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti